Sunday, February 28, 2010

Kes adik Syafiah Humairah: Dakwa sekali ibu dan nenek mangsa

GPMS Selangor amat kecewa dan kesal dengan apa yang terjadi ke atas adik Syafiah Humairah Sahari yang meninggal dunia akibat didera teman lelaki ibunya sendiri.

Kita juga kecewa dengan kematian ini membawa kepada pembongkaran `skandal haram’ ibunya yang bersedudukan dengan tertuduh hingga melahirkan anak luar nikah selain sedang mengandungkan anak kedua hasil hubungan haram tersebut.

Sehubungan dengan itu, GPMS Selangor ingin mencadangkan kepada Jabatan Agama Islam Selangor untuk mendakwa nenek si mati atas dakwaan Shubahah di mana ibu simati dan pembunuh tersebut bersekedudukan hingga melahirkan anak, selain sedang mengandungkan anak kedua hasil hubungan tersebut.

Ibu simati juga perlu didakwa atas tuduhan bersekedudukan hingga melahirkan anak luar nikah. Bicarakan serentak dengan kes jenayah civil.

Kita berharap agar tindakan dan hukuman yang sewajarnya agar boleh menjadi pengajaran semua umat Islam dan bangsa Melayu ketana pihak kami yakin, ramai orang kita menyembunyi perkara-perkara seperti ini.

No comments:

Post a Comment